Меркель б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося

Меркель б'є на сполох через нову масштабну проблему - що сталося
Джерело:  online.ua

Впливова політикиня та лідерка Німеччини Ангела Меркель шокувала світ новою неочікуваною заявою - вона звернула увагу на те, що ФРН налаштована продуктивно працювати у розширеному складі Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, однак, на її переконання, саму організацію необхідно невідкладно реформувати. Варто звернути увагу на те, що заяву про необхідність реформування ООН канцлерка озвучила у виступі під час конференції Генеральної асамблеї з нагоди 75-річчя організації. За словами Ангели Меркель, саме зараз ООН часто опиняється у глухому куті під час розв'язання питань безпеки (наприклад, щодо "ситуації в Лівії та трагедії в Сирії"). Що також важливо розуміти, до ООН були претензії й щодо реакції на пандемію коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ООН.

"ООН не вистачає командного духу, натомість надто багато застосувань права вето. Організація просто не встигає за своїми ж ідеалами", - підкреслила Ангела Меркель.

Що важливо розуміти, вихід із ситуації політикиня вбачає не у роз'єднанні, оскільки поодинці проблеми розв'язувати набагато важче. На її переконання, потрібно об'єднуватися ще дужче – але після певних реформ. Ангела Меркель переконана, що необхідно реформувати передусім Раду безпеки. Однак вона не уточнила, як саме чи які країни до цього процесу можна було б залучити.

Сама ж Німеччина, за словами Меркель, готова працювати у розширеному складі Радбезу ООН (до постійних членів, нагадаємо, ФРН не входить – туди ввійшли тільки країни, які перемогли у Другій світовій).

Не можна також не звернути увагу на те, що український лідер Володимир Зеленський брав участь у цьому ж заході ООН. Під час свого виступу він вкотре нагадав, що наразі РФ своєю агресію проти України намагається повернутися до розподілу сфер впливу, який був перед початком Другої світової війни.

"Я хотів би нагадати, що це не лише війна в Україні. Це війна в Європі", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відверто зізнався, що ситуація з поширенням коронавірусу вийшла з-під контролю. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?