СБУ блокувала діяльність потужної ботоферми - її координували куратори з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ блокувала діяльність потужної ботоферми - її координували куратори з РФ

СБУ блокувала діяльність потужної ботоферми - її координували куратори з РФ
Джерело:  online.ua

21 вересня офіційно стало відомо, що кіберексперти зі Служби безпеки України блокували діяльність потужної "ботоферми" - за словами представників СБУ, вона використовувалась російською владою для розповсюдження деструктивної інформації. Окрім того, наголошується, що оперативники спецслужби встановили, що для впливу на електоральні настрої українців, куратори напередодні місцевих виборів поширювали через інтернет неправдиву інформацію, спрямовану на розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганди сепаратизму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт СБУ.

"У ході досудового слідства співробітники СБ України встановили, що кілька громадян України та РФ організували у Києві та Запоріжжі роботу так званих «ботоферм», із задіянням спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. Зловмисники, використовуючи SIM-картки українських та іноземних операторів мобільного зв’язку, створювали та продавали через заборонені в Україні платіжні системи РФ анонімні віртуальні акаунти для поширення фейкових новин про політичну ситуацію в Україні", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що в ході проведення обшуків за адресами перебування організаторів протиправної схеми вилучено техніку та сім-картки на суму понад 1 мільйон гривень, а саме: 3 сім-банки на 16 портів кожен, 2 сім-банки на 32 порти, 14 сім-банків на 128 портів, 9 VoIP шлюзів на 32 порти кожен та понад 22 тисячі сім-карток, а також комп’ютерне обладнання, на якому розміщувався віртуальний сервер зі спеціалізованим програмним забезпеченням. Наразі триває досудове слідство.

"Операція проводилась Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ спільно з Солом’янським управлінням поліції ГУ Нацполіції м. Києва під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратурою № 9", - розповідають в СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно силовики СБУ провели на Донбасі надзвичайно важливу спецоперацію.  Контррозвідка відомства зуміла вивести з окупованої території бойовика, який співпрацював зі спецслужбою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?