Немає підстав - уряд заспокоїв Україну новою обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає підстав - уряд заспокоїв Україну новою обіцянкою

Немає підстав - уряд заспокоїв Україну новою обіцянкою
Джерело:  Голос Америки

Безвізовий режим між Україною та Євросоюзом зберігатиметься у майбутньому, немає жодних підстав для його перегляду. У Міністерстві закордонних справ вважають, умови підтримки режиму повністю виконуються. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами заступниці міністра Еміне Джапарової, над розробкою необхідних рішень працюють майже всі державні установи, які можуть бути причетними до управління країною.

"Наразі є чітке розуміння та домашнє завдання для України на великому євроінтеграційному треку. Це пакет реформ, над яким ми працюємо щодня, включаючи боротьбу з корупцією та діяльність незалежних антикорупційних органів. Майже всі відомства держави залучені в цей трек", - пояснила дипломатка.

Вона додала, перегляд умов безвізу наразі неможливий.

"Є чітке розуміння як рухатися, а також що важливо та потрібно робити. І всі ці дії координуються на найвищому рівні", - додала Джапарова.

Вона підтвердила, європейська сторона здійснила чималі інвестування в економіку України та розвиток системи верховенства права. Київ натомість контактує з іноземними партнерами та дослухається до рекомендацій.

На офіційному рівні уряд України не отримав жодних заяв чи натяків, які говорили б про загрозу для безвізу.

"Певні заяви, які можуть лунати, це поки заяви політичних фігур", - резюмувала Джапарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Європарламенті неочікувано для всіх заявили про загрозу для безвізового режиму у зв’язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. З такою гучною заявою виступила німецька євродепутатка, членкиня комітету з закордонних справ Віола фон Крамон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?