ПЛР-тестування в Україні - у МОЗ розкрили серйозний недолік
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЛР-тестування в Україні - у МОЗ розкрили серйозний недолік

ПЛР-тестування в Україні - у МОЗ розкрили серйозний недолік
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 в Україні продовжує крокувати всіма регіонами й створювати не аби яку загрозу населенню. Тим часом українська влада намагається посилити рівень тестування на інфекцію паралельно з закликами до людей дотримуватися заходів безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, насамперед таке тестування проходять люди з наявними ознаками COVID-19.

Усі зразки повинні потрапляти до лабораторії упродовж 48 годин. Це правило не завжди виконується, провина на таких випадках лежить безпосередньо на лікарях чи медичних закладах. Хворий отримує надважливу інформацію лише на 3-й чи інколи 4-й день.

"З чого складається ланцюг проходження всіх цих документів – мобільна бригада виїхала в село, взяла зразок, привезла зразок в лабораторію після обіду, а на наступний день він уже завантажується в машину і проводиться процес тестування", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, по всій Україні зранку у вівторок, 22 вересня, підтвердили 181 237 випадків COVID-19, за попередню добу 2 884.

Карантин з літа перевели у формат адаптивного — окремі регіони потрапляють у різні зони, які передбачають різний ступінь суворості обмежень. Загалом режим триває до 31 жовтня, навіть місцеві вибори проходитимуть у відповідних епідемічних умовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Запорізькій області нещодавно відбувся повномасштабний музичний фестиваль Khortytsia Freedom, який спричинив скандал. У Міністерстві охорони здоров’я обурилися проведенням масових заходів на тлі погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19.

Відомство очікує, що найближчими тижнями у регіоні з'являться нові спалахи коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?