У Євросоюзу остаточно увірвався терпець через дії команди Зеленського - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Євросоюзу остаточно увірвався терпець через дії команди Зеленського - у чому річ

У Євросоюзу остаточно увірвався терпець через дії команди Зеленського - у чому річ
Джерело:  online.ua

Протягом останніх тижнів влада Європейського Союзу неодноразово озвучувала важливі попередження команді українського лідера Володимира Зеленського - до цих критичних заяви приєднувалися також США, Світовий банк та Група семи. Офіційному Києву погрожували не тільки втратою міжнародної підтримки, а й скасуванням безвізу. Однак попереджень виявилося замало, тому в Україну 22 вересня екстрено прибув верховний представник ЄС в іноземних справах Жозеп Боррель, щоб особисто поговорити з самим Володимиром Зеленським та членами його команди. Варто звернути увагу на те, що зразу ж після прибуття до України Боррель зустрівся із представниками громадянського суспільства і парламенту. Про це у твітері написав сам полтик. Окрім того, у нього також заплановані зустрічі з українськими політиками і візит до консультативної місії Євросоюзу, передає ONLINE.UA.

"Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інституції та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити побажання українського народу", – підкреслив Жозеп Боррель після зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту.

За попередніми даними, європейський політик планує зустрітися із українським лідером Володимиром Зеленським, очільником МЗС Дмитром Кулебою та керівником Міноборони Андрієм Тараном. Боррель також має намір детально обговорити співпрацю між Україною та ЄС, зокрема, у зовнішньополітичній та безпековій сферах. Поговорить і про підготовку до саміту Україна – ЄС, який відбудеться в жовтні у Брюсселі.

Не можна також не звернути увагу на те, що глава ЦПК та відомий активіст Віталій Шабунін озвучив українцям термінове попередження — він наголосив, що наша країна зруйнує свої стосунки із Заходом і втратить будь-яку допомогу, якщо український лідер Володимир Зеленський не почує закликів Представництва ЄС і посольства США в Україні обрати нового очільника САП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада нарешті відреагувала на погрози США та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?