Тотальний карантин уже близько - експерт нарешті пояснив, до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Тотальний карантин уже близько - експерт нарешті пояснив, до чого готуватися українцям

Тотальний карантин уже близько - експерт нарешті пояснив, до чого готуватися українцям
Джерело:  VseOsvita

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін звернув увагу українських громадян на те, що протягом перших тижнів нового навчального року багато шкіл у різних регіонах наї країни почали масово переходити на карантин. На переконання експерта, як тільки прийдуть морози, заклади освіти будуть масово переходити на тотальний карантин і до цього потрібно підготуватися усім українцям. Александрін наголосив, що будь-яке відкриття шкіл може перетворитися на "вогнище" зараження коронавірусом. На думку фахівця, наразі головна проблема - це те, що садочки та школи не оснащені найосновнішим – вентиляцією, яка служила б головним засобом для профілактики інфекцій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання  VseOsvita.

"До тих пір, поки ми не навчимося стежити за циркуляцією повітря, за температурним режимом, за вологістю повітря в закритих приміщеннях, всі ці мільярди гривень від МОН і незрозумілі закупівлі засобів індивідуального захисту будуть просто йти в нікуди", – поділився своєю думкою експерт.

За словами епідеміолога, дитячі садки та школи можуть не впоратись з другою хвилею COVID-19. Андрій Александрін наголошує: якщо епідеміологічна ситуація в Україні призведе до, що всі школи масово переходитимуть на дистанційне навчання, то виникне ще одна проблема – брак технічних засобів. Адже, згідно зі статистикою ЮНЕСКО, близько третини українських учнів не мали доступу до жодного з форматів навчання і не могли навчатися онлайн.

Варто також нагадати про те, що з 21 вересня в Україні оновили карантинні зони, проте школи на більшості територій будуть працювати. Так, у 8 з 14 адміністративних одиниць, в яких встановлено червоний рівень епідеміологічної небезпеки, буде дозволено відвідування закладів освіти. Що важливо розуміти, червоний рівень епідемічної небезпеки вводять при завантаженості ліжок в лікарнях регіону більше 75% і перевищенні середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 14 днів більше ніж в 5 разів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 22 вересня, в Україні уже зафіксували 2 884 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 181 237 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?