Повністю вбиває коронавірус - вчені приголомшили новою розробкою
Категорія
Технології
Дата публікації

Повністю вбиває коронавірус - вчені приголомшили новою розробкою

Повністю вбиває коронавірус - вчені приголомшили новою розробкою
Джерело:  online.ua

Команда японських вчених розробила спеціальний засіб для приборкання коронавірусу COVID-19. Виробник освітлювального обладнання Ushio Inc почав виробництво ультрафіолетових ламп, які здатні вбивати частинки інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo News.

Розробка лампи тривала у координації з фахівцями Колумбійського університету, вона не шкодить людському організму. Завдяки цій технології коронавірусу можна позбавитися у приміщеннях та на різних поверхнях, прикладом можуть стати офіси, магазини, автобуси, потяги, ліфти.

Нова лампа виробляє хвилі довжиною 222 нанометри (натомість звичайні випускають у 254 нанометри), такий діапазон безпечний для людини, однак завдає руйнівного впливу на вірус.

Розробники стверджують, що пристрій здатний знищити до 99% небезпечної інфекції у повітрі та на поверхні 3 квадратних метри — на відстані 2,5 метра від лампи. Для цього необхідні лише 6 чи 7 хвилин.

Наразі у компанії приймають відповідні замовлення лише від медичних установ, ціна на один пристрій вагою 1,2 кілограма сягає 2 860 доларів США.

Нагадаємо, станом на 22 вересня на планеті встановили понад 31 мільйон діагнозів COVID-19, летальних випадків близько 969 тисяч.

Безпосередньо в Україні загальна кількість хворих сягнула 181 237, тривалий час добове зростання становить близько 3 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами іноземних вчених, найшвидше коронавірус передається під час співу — саме тому дослідники закликали добре подумати, перед тим, як співати чи йти на концерт. Вчені дійшли висновку, що тиша – золото, а спів – це найгірше, що ви можете зробити в оточенні інших людей в час пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?