Глава МОЗ Степанов накинувся із звинуваченнями на українських лікарів - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ Степанов накинувся із звинуваченнями на українських лікарів - перші подробиці

Глава МОЗ Степанов накинувся із звинуваченнями на українських лікарів - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я сколихнув новий скандал після гучної заяви глави відомства Максима Степанова, яка пролунала під час брифінгу 22 вересня. Керівник МОЗ почав бити на сполох через те, що деякі пацієнти, яким зробили тести на виявлення коронавірусу у державних лабораторіях МОЗ, очікують свої результати понад тиждень або навіть більш ніж 10 днів. За словами чиновника, зазвичай затримка результатів тестування на коронавірус трапляється з провини лікарського персоналу та медичних закладів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"Інколи ми повідомляємо лікаря або лікарню, а безпосередньо хворого повідомляють вже на 3-4 день. Це такі поодинокі випадки, які ми виправляємо. В нас постійно працюють моніторингові групи, які їздять по областях і реагують на ці звернення", - наголосив глава МОЗ.

Окрім того, Максим Степанов звернув увагу на те, що на відбирання та отримання зразків на аналізу у пріоритеті ті люди, які мають ознаки коронавірусу, пневмонію. І, звісно ж, госпіталізовані з цими симптомами. Посадовець також наголосив, що зразок пацієнта повинен бути доставлений до лабораторії впродовж 2 діб. А температура перевезення повинна становити від 2 до 8 градусів.

"З чого складається ланцюг проходження всіх цих документів – мобільна бригада виїхала в село, взяла зразок, привезла зразок в лабораторію після обіду, а на наступний день він уже завантажується в машину і проводиться процес тестування", - пояснив Максим Степанов.

Варто звернути увагу на те, що від учора в Україні провели 42 478 тестувань на коронавірус. З них 20 781 дослідження методом ПЛР, а решта 21 697 – методом ІФА. Окрім того, наголошується, що у вівторок, 22 вересня, уже виявили 2 884 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 181 237 осіб, з них 3 642 пацієнти померли через ускладнення, спровоковані коронавірусною хворобою.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно вчені з різних куточків світу звернулися до офіційної Москви з відкритим листом, в якому жорстко розкритикували першу "вакцину", вироблену в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?