Німецька влада вразила новинами про Навального - невтішні деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецька влада вразила новинами про Навального - невтішні деталі

Німецька влада вразила новинами про Навального - невтішні деталі
Джерело:  online.ua

Федеральні правоохоронні органи Німеччини не зможуть провести повноцінне розслідування замаху на російського опозиціонера Олексія Навального. Журналісти вказали на серйозну проблему, яка стоїть на шляху до цього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

За оприлюдненими даними, інцидент з отруєнням знаходиться поза межами німецької юрисдикції, правоохоронці не можуть відкрити відповідну справу.

Представники федерального уряду країни звернулися за офіційними роз'ясненнями до генерального прокурора в Карлсруе. Посадовці хотіли дізнатися, чи може Берлін проводити розслідування — це сталося напередодні офіційної заяви канцлерки Ангели Меркель про сліди отрути "Новачок" в організмі політика.

Німецька влада не може починати розслідування також з тієї причини, що замах на Навального не належить до категорії військових злочинів. Берлін не може послатися на положення універсальної юрисдикції за Міжнародним кримінальним кодексом.

На відміну від замаху у Великій Британії на Скрипалів, родину колишнього розвідника, Навального намагалися отруїти на території Росії. Розслідування стане можливим виключно у разі загибелі опозиціонера у ФРН, однак місцеві правоохоронні органи можуть також втрутитися, якщо його стан раптово погіршиться.

Нагадаємо, інцидент з Навальним стався 20 серпня, коли той летів з Томська до Москви. На борту лайнера опозиціонеру стало зле, його евакуювали до лікарні міста Омськ шляхом термінової посадки. Пізніше отруєного політика відправили на лікування о Німеччині.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олексій Навальний, який наразі проходить лікування у Німеччині після скандального отруєння, терміново звернувся до команди очільника Кремля Володимира Путіна та озвучив безкомпромісну вимогу — він хоче, щоб йому повернули одяг, в якому він потрапив до лікарні в російському Омську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?