Жертви війни на Донбасі - ООН шокувала оновленими даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Жертви війни на Донбасі - ООН шокувала оновленими даними

Жертви війни на Донбасі - ООН шокувала оновленими даними
Джерело:  online.ua

Війна на Донбасі, розв'язана кремлівською владою, триває з весни 2014 року. За цей період життя втратили тисячі людей, мільйони залишили рідний регіон через смертельну небезпеку. Організація Об'єднаних Націй оновила статистику щодо жертв серед цивільних мешканців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на презентацію доповіді про права людини.

За даними Моніторингової місії ООН, зафіксована смерть 3 367 цивільних осіб, понад 7 тисяч інших отримали поранення.

"Із моменту початку конфлікту загальна кількість загиблих цивільних осіб 3 тисячі 367 осіб, більш ніж 7 тисяч зазнали травм та поранень", - пояснила Матільда Богнер, керівниця місії.

Згідно з її коментарем, згадана доповідь торкалася безпосередньо періоду з 16 лютого до 31 липня. З 1 січня до 31 липня експерти місії зареєстрували загибель 18 цивільних осіб, також 89 отримали різні поранення.

Наведена статистика на 10% менше даних за аналогічний період минулого року. З 1 серпня місія не виявила жодного випадку поранення чи смерті серед цивільних мешканців регіону, жоден цивільний об'єкт не зазнав руйнування.

"Ми закликаємо сторони конфлікту продовжувати поважати це припинення вогню і повністю відповідати положенням міжнародного гуманітарного права", - підкреслила Богнер.

Нагадаємо, новий режим припинення вогню став чинним з опівночі 27 липня. Бойовики попри перемир'я здійснюють поодинокі провокації у напрямку українських позицій, однак у командуванні наголошують — домовленості це не зриває.

Як повідомляв ONLINE.UA, член команди українського лідера Володимира Зеленського та перший заступник глави української делегація в ТКГ Вітольд Фокін виступив з новою неочікуваною заявою — він озвучив пропозицію, що у постанові про місцеві вибори потрібно було прописати конкретну дату про день голосування у прифронтовій зоні на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?