Це неприйнятно - США поставили Путіна на місце через його витівки
Категорія
Світ
Дата публікації

Це неприйнятно - США поставили Путіна на місце через його витівки

Це неприйнятно - США поставили Путіна на місце через його витівки
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати готові реалізовувати жорстку реакцію на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Державний департамент звернув увагу на необхідність отримання чітких даних з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю держсекретаря Майкла Помпео виданню Bild.

За його словами, Вашингтон жодним чином не оминає подібні резонансні інциденти.

"США ясно дали зрозуміти, що застосування хімічної зброї неприйнятне. Коли було застосовано хімічну зброю проти Скрипалів, ми однозначно відреагували. Немає причин вважати, що США не відреагують належним чином на те, що могло статися, як тільки будуть у розпорядженні всі факти", - пояснив Помпео.

Також отруєння Навального знову напередодні прокоментував президент Дональд Трамп, він був більш стриманим у порівнянні з американським дипломатом. Політик-республіканець під час візиту до штату Огайо не звинуватив жодну сторону в замаху на опозиційного колегу з Росії.

"Ми поговоримо про це іншим разом", - підкреслив американський лідер.

20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У нього діагностували токсичне отруєння — він впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня.

2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що його саме отруїли з метою змусити замовкнути. Вона очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, федеральні правоохоронні органи Німеччини не зможуть провести повноцінне розслідування замаху на російського опозиціонера Олексія Навального. Журналісти вказали на серйозну проблему, яка стоїть на шляху до цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?