Зеленський провів невідкладні міжнародні переговори - що про них відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський провів невідкладні міжнародні переговори - що про них відомо

Зеленський провів невідкладні міжнародні переговори - що про них відомо
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський провів надважливу зустріч з Жозепом Боррелем — верховним представником Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики. Європейський дипломат розпочав свій візит в Україну у вівторок, 22 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Twitter і Офіс президента.

За словами представника ЄС, Брюссель завжди підтримував позицію Києва перед сьогоденними викликами.

"Радий зустрічі з президентом Зеленським. ЄС стоїть на боці України, її суверенітету та її народу. Ми є найсильнішим та найнадійнішим партнером України на підтримку ефективного процесу реформ на благо всіх українців", - проінформував Боррель.

У президентській пресслужбі оголосили, що головними темами зустрічі стали поточна ситуація на Донбасі після введення нового режиму припинення вогню, події у Криму й стан домовленостей з російською стороною.

"Для нас ключове питання, щоб з’явився постійно діючий майданчик, на якому піднімаються перш за все гуманітарні питання, питання прав людей, питання українців на території тимчасово окупованого Криму, загалом питання повернення нашої окупованої території", - наголосив Зеленський.

Президент додав, європейська делегація може на власні очі побачити, як українські військовослужбовці дотримуються перемир'я, яке ввели з опівночі 27 липня. На рівні ООН та ЄС вкрай важливо зберегти тематику врегулювання ситуації в Україну, вважає він.

Візит Борреля в Україну розроблювали ще на весну 2020 року, однак плани зірвала епідемія коронавірусу, яка заблокувала кордони між державами.

Як повідомляв ONLINE.UA, на сайті Єврокомісії зазначено, що під час візиту до Києва Боррель зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони України Андрієм Тараном і відвідає офіс Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?