Більше не можна - у МОЗ вразили обіцянкою про боротьбу з епідемією
Категорія
Україна
Дата публікації

Більше не можна - у МОЗ вразили обіцянкою про боротьбу з епідемією

Більше не можна - у МОЗ вразили обіцянкою про боротьбу з епідемією
Джерело:  LB.ua

Спроможності української системи охорони здоров'я дозволяють підготувати близько 52 тисяч місць у лікарнях виключно ля прийому пацієнтів з COVID-19. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив із поясненням поточної ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю посадовця для "Лівого берега".

За його словами, влада готується до розгортання 16 тисяч ліжок, після цього значення буде доведено до згаданого вище.

"Коли переобладнується лікарня, то змінюються маршрути пацієнта. Ми чітко знаємо, в якому регіоні як ми можемо змінити маршрут. Щоб там було кардіологічне відділення, куди можна привезти хворих, і так далі. Тому ми і кажемо, що максимальна кількість ліжок, яку можемо розгорнути "під ковід", це 50-52 тисячі. Більше не можна", - пояснив Степанов.

Наразі, станом на середину вересня, по всій Україні для госпіталізації пацієнтів з підозрою на COVID-19 чи безпосередньо діагнозом виділено 36 тисяч місць у лікарнях.

Міністр скористався нагодою та нагадав громадянам України — соціальна дистанція, маски, антисептики стали головними засобами у подоланні епідемії коронавірусу, вони демонструють результат.

"Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом, тож нема іншого варіанту, окрім як користуватися маскою і дотримуватися дистанції", - підкреслив Степанов.

Нагадаємо, станом на 22 вересня кількість випадків коронавірусу по всій країні сягнула 181 237.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія стала переламним моментом для всього людства, вважає генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш. Він порівняв сьогоденну ситуацію з 1945 роком, коли завершилася Друга світова війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?