Зеленський нагадав про термінове завдання уряду - до чого готуватись
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нагадав про термінове завдання уряду - до чого готуватись

Зеленський нагадав про термінове завдання уряду - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

В Офісі президента відбулася важлива нарада з приводу подолання коронавірусу COVID-19. Державний лідер Володимир Зеленський підняв питання про підвищення зарплат для медиків у цю скрутну годину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За оприлюдненими даними, головним питанням наради став стан забезпечення медичної галузі необхідними ресурсами.

"На якому етапі підвищення зарплат лікарів, наших медиків, які в умовах коронавірусної кризи героїчно рятують людські життя?" - поставив питання Зеленський очільнику МОЗ — Максиму Степанову.

Той пояснив, вже наприкінці вересня медики почнуть отримувати підвищені зарплати, наразі представники Національної служби здоров'я підписують договори з 1 600 лікарнями. На забезпечення виділяють додатково 6 мільярдів гривень.

"Ми обіцяли медикам фінансові покращення. Ми несемо за це відповідальність. Я очікую, що уряд виконуватиме свої обіцянки перед українцями", - звернув увагу Зеленський.

Також президент нагадав про 100 мільйонів гривень, які досі не витратили на придбання апаратів штучної вентиляції легень. З 2,9 мільярда, які надали для забезпечення лабораторій МОЗ та засоби індивідуального захисту, витратили лише 514 мільйонів.

"Уже в жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніки в них – ні", - зауважив він.

Голова держави резюмував, бюджет повинен мати закладеними кошти на відтворення в Україні сучасної біологічної лабораторії. Там фахівці зможуть працювати над розробкою вакцин.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я сколихнув новий скандал після гучної заяви глави відомства Максима Степанова, яка пролунала під час брифінгу 22 вересня. Керівник МОЗ почав бити на сполох через те, що деякі пацієнти, яким зробили тести на виявлення коронавірусу у державних лабораторіях МОЗ, очікують свої результати понад тиждень або навіть більш ніж 10 днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?