На скільки років діабет скорочує життя - вчені нарешті відповіли
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На скільки років діабет скорочує життя - вчені нарешті відповіли

На скільки років діабет скорочує життя - вчені нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

Науковці нарешті вирішили змоделювали тривалість життя у людей з діабетом і без нього. За словами дослідників, в середньому люди з діабетом 1 типу живуть на 8 років менше, а люди з діабетом 2 типу – на 2 роки менше. До такого висновку дійшли медики з Університету Манчестера. Варто зверунти увагу на те, що науковці застосували відносні показники смертності від діабету та показники чисельності населення для кожного віку і статі, а потім розрахували очікувану тривалість життя в майбутньому для груп населення з діабетом 1 типу, діабетом 2 типу і без діабету. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на медичне видання Medicall Press.

Дослідники використовували дані 6 165 лікарів загальної практики, які вели 41,3 мільйона пацієнтів, з яких 21,7 тисячі мали діабет 1-го типу та 2,5 мільйона – діабет 2-го типу.

  • В середньому людина з цукровим діабетом 1-го типу втрачає до 7,6 року життя.

  • А люди з цукровим діабетом 2-го типу до 1,7 року життя.

Не можна не звернути увагу на те, що автори не враховували дані про смертність на національному рівні. Крім того, цілком імовірно, що смертності сприяють й інші фактори, такі як куріння, малорухливий спосіб життя, надмірна вага, гіпертонія.

"Вони стануть предметом майбутнього повного аналізу з даними на рівні загальної практики", - йдеться в повідомленні.

Також вчені звертають увагу на те, що спадковість і ожиріння — це два ключові фактори розвитку цукрового діабету, від якого, до слова, страждають понад 400 мільйонів людей у всьому світі. Нове дослідження науковців із Британії підтвердило той факт, що ожиріння є вагомішим індикатором розвитку недуги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Іллінойського університету в Урбані-Шампейн зробили нове відкриття про позитивний вплив кави на організм людини. Як виявилося, кавові зерна корисна людям, які страждають ожирінням і цукровим діабетом другого типу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?