Вакцина проти COVID-19 в Україні - Ляшко виступив з важливим застереженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Вакцина проти COVID-19 в Україні - Ляшко виступив з важливим застереженням

Вакцина проти COVID-19 в Україні - Ляшко виступив з важливим застереженням
Джерело:  online.ua

В українському уряді розкрили сподівання щодо отримання вакцини проти коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я вважають можливим почати користуватися новітнім препаратом наступного року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка в ефірі телебачення.

За його словами, цьогоріч появи препаратів не слід чекати.

Станом на вересень у світі немає жодної повноцінної вакцини проти нової інфекції. 9 препаратів проходять третю клінічну стадію випробувань. Учасниками цих досліджень стали близько 20 тисяч осіб.

"Тому в кінці року сподіваємося, що будуть позитивні результати, і на 2021 рік, весна, трохи пізніше, ВООЗ прогнозує масові щеплення. Можна розраховувати на червень 2021 року, не раніше", - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, однією з найбільш перспективних вакцин наразі оцінюють розробку компанії AstraZeneca, її автори мають найбільший прогрес серед усіх інших колег.

Американський президент Дональд Трамп вихваляється розробкою цієї вакцини та буквально обіцяє завершення роботи через кілька тижнів.

"Якби не я, в нас не було б вакцини упродовж кількох років... Це я прискорив процес разом з Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів", - стверджує він напередодні президентських виборів-2020.

Станом на 23 вересня у світі кількість випадків коронавірусу майже сягнула 32 мільйонів.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда японських вчених розробила спеціальний засіб для приборкання коронавірусу COVID-19. Виробник освітлювального обладнання Ushio Inc почав виробництво ультрафіолетових ламп, які здатні вбивати частинки інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?