Нам все зрозуміло - Євросоюз екстрено звернувся до Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам все зрозуміло - Євросоюз екстрено звернувся до Путіна

Нам все зрозуміло - Євросоюз екстрено звернувся до Путіна
Джерело:  rbc.ua

Влада Європейського Союзу продовжує робити все можливе, аби допомогти український владі зупинити агресію РФ на Донбасі та повернути окупований Крим. Так, впливовий європейський політик та посол ЄС в Україні Матті Маасікас звернув увагу офіційної Москви на те, що бажання українського лідера Володимира Зеленського досягти миру на Донбасі – щире. Окрім того, Євросоюз наголошує, що очільник Кремля Володимир Путін повинен адекватно та оперативно реагувати на відповідні кроки. Також дипломат не забув згадати про те, що теперішнє перемир'я найдовше за весь час війни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Маасікас також зазначив, що країни-члени ЄС, які беруть участь в переговорах, Франція і Німеччина, роблять все можливе, щоб продовжити процес врегулювання ситуації на Донбасі.

"Обидві країни й ЄС дуже ясно дають зрозуміти, що на кроки, зроблені Зеленським, Росія повинна відповідати взаємністю. Нам абсолютно все зрозуміло, на чиєму боці зараз м'яч", - підкреслив посол ЄС в Україні.

Матті Маасікас звернув увагу на те, що Володимир Зеленський та Кабінет міністрів прагнуть до миру, проте часто їхні кроки важко пояснити. Але він наголосив, що "Зеленський – щирий у цьому бажанні". Також він наголосив, що великим успіхом було те, що саміт в Парижі відбувся.

"Подивіться на кроки, які він зробив, нехай іноді й суперечливі для певної частини українського суспільства, наприклад, узгодження формули Штайнмаєра. Абсолютно ясно, що президент Зеленський і Офіс Президента щирі у своїх прагнення", – сказав Маасікас.

Європейський політик також наголосив, що режим всеосяжного перемир'я ще не тривав так довго за весь час війни. Однак, з порушеннями, але "загалом воно дотримується".

"Це досягнення, на основі якого можна робити наступні кроки. Я впевнений, що на найвищому рівні незабаром буде обговорюватися, як спонукати Росію робити відповідні кроки", - наголосив Матті Маасікас.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Еммануель Макрон під час дебатів у форматі відеоконференції у межах 75-ї сесії Генеральної асамблеї ООН повідомив українцям прекрасну новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?