Лукашенко шокував світ новою цинічною витівкою - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко шокував світ новою цинічною витівкою - що варто знати

Лукашенко шокував світ новою цинічною витівкою - що варто знати
Джерело:  online.ua

Вранці у середу, 23 вересня, частково визнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко провів власну інавгурацію після катастрофічних виборів 9 серпня. Церемонія була фактично таємною, бо не розголошувалася до останньої миті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на державне агентство БЕЛТА.

За оприлюдненими даними, подія відбулася у залі Палацу Незалежності, її учасниками стали сотні посадовців різного рівня - депутати Палати представників і Ради Республіки, керівники найвищих та регіональних органів влади.

Під час церемонії новий президент повинен скласти присягу білоруською мовою з рукою на Конституції.

"Вступаючи на посаду президента Республіки Білорусь, урочисто присягаюся вірно служити народу Республіки Білорусь, поважати й охороняти права та свободи людини і громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Республіки Білорусь, свято і сумлінно виконувати покладені на мене ", - оголосив Лукашенко.

Після він підписав офіційний документ про присягу та отримав посвідчення президента республіки - від очільниці Центрвиборчкому Лідії Єрмошиної. Саме вона після серпневого голосування оголосила перемогу Лукашенка з 80% голосів.

Опозиційні медіа звернули увагу - інавгурацію за законодавством повинні транслювати на телебаченні, однак канали натомість крутили серіали.

Понад місяць тривають по всій Білорусі заворушення й протестні акції, мільйони людей звинуватили режим у фактичному викраденні виборів шляхом масових фальсифікацій. Лукашенка як президента не визнали в Євросоюзі, Україні, Сполучених Штатах та багатьох інших країнах. Навіть привітали з "перемогою" його виключно країни з лав СНД.

Як повідомляв ONLINE.UA, до Палацу Незалежності в Мінську, який є робочою резиденцією Лукашенка, стягнули техніку і військових, в тому числі з роти почесної варти. Там же помітили десятки чиновників, серед них є перший заступник голови адміністрації президента Максим Риженков.

Опозиційний білоруський Telegram-канал NEXTA повідомляє, що все це відбувається, оскільки Лукашенко вирішив провести таємну інавгурацію — офіційний термін для заходу, затверджений в законодавстві, вже закінчується, а масштабні протести в країні тривають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?