Люди втомилися - Зеленський здивував реакцією на ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Люди втомилися - Зеленський здивував реакцією на ситуацію в Україні

Люди втомилися - Зеленський здивував реакцією на ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Останні тижні в Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус - щодня приріст нових хворих налічує більш ніж по 3 тисячі людей, що в десять разів більше, ніж на початку пандемії. Український глава Володимир Зеленський відреагував на ситуацію. В інтерв'ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny він оцінив ситуацію в Україні і назвав причину, по якій в країні виник новий сплеск COVID-19. Президент переконує, що ситуація під контролем і адаптивний карантин, який введений в країні, дозволяє гнучко реагувати на загрозу в будь-якому регіоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Причини зростання кількості заражень в Україні - такі ж, як і в будь-якій країні. Люди втомилися від загрози COVID-19, від карантинних обмежень та постійного емоційного напруження. Люди дуже хочуть повернутися до звичного життя. Найбільше спалахів спровоковано на вечірках, концертах , весіллях, в клубах, під час релігійних обрядів ", - відповів Зеленський на питання, чому Україна перебуває серед найбільш уражених COVID-19 країн в Європі.

Український глава нагадав, що на початку пандемії Україна відреагувала дуже оперативно і за допомогою карантину реально вдалося не допустити великого удару, як це було, наприклад, в Італії чи Іспанії. Зеленський підкреслив, що влада зосередилися на допомозі постраждалим від пандемії - розробила програму дешевого кредитування для бізнесу, фінансової компенсації тим, хто втратив роботу, активізували допомогу з пошуком роботи зареєстрованим в центрах зайнятості та інші програми.

Важливо відзначити, що в Україні за останню добу рекордно зросла кількість пацієнтів з COVID-19, які потребують госпіталізації. У лікарні потрапили 711 українців, в зв'язку з чим реально зросло навантаження на медсистему країни.

Інфекціоністи і епідеміологи б'ють тривогу, тому що Україна саме зараз входить в найважчий етап пандемії. Вони попереджають, що восени коронавірус буде кілька з іншими властивостями, ніж в літній період, у зв'язку з чим буде збільшуватися кількість реально важких форм.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні рекордно зростає- в середу, 23 вересня, зафіксували 3497 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 184 734 осіб, з них 3705 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 81670 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 99359 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?