Це станеться 23 вересня - ОБСЄ озвучила термінове попередження Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться 23 вересня - ОБСЄ озвучила термінове попередження Україні

Це станеться 23 вересня - ОБСЄ  озвучила термінове попередження Україні
Джерело:  online.ua

Як уже згадувалося раніше, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня - Кабінет міністрів вже встиг запросити місію ОБСЄ для спостереження за їх перебігом. Організація з безпеки і співробітництва в Європі відреагувала на запрошення офіційного Києва, а також повідомила, що місія розпочинає свою роботу 23 вересня. Не можна не звернути увагу на те, що вперше в Україні місцеві вибори відбудуться в умовах децентралізації. Про це нагадала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ.

Згідно з останніми даними, українська дипломатка 22 вересня зустрілась з главою Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Інгібйорг Гісладоттір. Еміне Джапарова під час переговорів звернула увагу на те, що українська влада підтримує "неупереджену, автономну та деполітизовану" діяльність Бюро демократичних інститутів та прав людини. Саме це бюро займається спостереженням за виборами у державах-учасницях ОБСЄ. За словами української дипломатки, МЗС України готове сприяти міжнародним спостерігачам під час місцевих виборів.

"Дипломатка розповіла, що через реформу децентралізації в Україні спостерігається дуже високий інтерес українців до виборів. Також Джапарова зазначила, що вибори відбудуться в умовах збройної агресії Росії та тимчасової окупації Донбасу й Криму", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, Гісладоттір позитивно відреагувала на те, що Україна запросила міжнародних спостерігачів на місцеві вибори. На її переконання, це конче важливо для розвитку демократії та вдосконалення процесу виборів у державі.

Варто нагадати, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Їх проведуть в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму. Не можна не згадати про те, що у період від 15 до 24 вересня партії повинні висунути і подати до окружної комісії документи для реєстрації своїх кандидатів.Передвиборча кампанія кандидатів стартувала 5 вересня. Агітацію можна проводити до 23 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українським журналістам вдалося дізнатися про нове шокуюче рішення, яке ухвалили представники партії Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?