Україна цього хоче - Зеленський несподівано звернувся до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна цього хоче - Зеленський несподівано звернувся до ЄС

Україна цього хоче - Зеленський несподівано звернувся до ЄС
Джерело:  online.ua

Європейські партнери повинні дати Україні чіткі умови для приєднання до співдружності, вважає президент Володимир Зеленський. Український політик звернув увагу на однозначне прагнення українців влитися до лав Євросоюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю лідера для видання Hospodárske.

За його словами, Україна хоче повноцінно інтегруватися в ЄС.

"Однак Україна хоче повної інтеграції до ЄС. Ми – європейська країна й можемо багато чого дати Європі, працюючи спільно, від ситуації в Україні залежить чимало на Європейському континенті, тож було б логічно, якби Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Ми прагнемо отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства для України. Для українців важливо, що Євросоюз визнає та підтримує наші прагнення", - пояснив Зеленський.

Він зауважив, Брюссель за останні роки став ключовим партнером Києва, це стосується перш за все питань відновлення суверенітету й територіальної цілісності, реформування системи. Українська торгівля на 40% складається зі співпраці з ЄС, водночас як українці здійснили понад 50 мільйонів подорожей до країн об'єднання з часу встановлення безвізового режиму.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб максимально використати потенціал Угоди про асоціацію для подальшого поглиблення інтеграції між Україною та ЄС, а також адаптувати торговельну частину Угоди до сучасних економічних реалій. Це буде однією з важливих тем Саміту Україна – ЄС 1 жовтня у Брюсселі", - додав Зеленський.

Нагадаємо, останніми тижнями в Україні роздмухують тему скасування безвізового режиму на тлі суперечливих рішень адміністрації Зеленського.

Як повідомляв ONLINE.UA, верховний представник Євросоюзу Жозеп Боррель, який прибув до Києва у вівторок, 22 вересня, відреагував на чутки про ймовірність скасування безвізового режиму з Україною. Він пояснив, що дата перегляду цієї домовленості вже минула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?