Вже у 2023 році - Ілон Маск повідомив приголомшливу новину
Категорія
Технології
Дата публікації

Вже у 2023 році - Ілон Маск повідомив приголомшливу новину

Вже у 2023 році - Ілон Маск повідомив приголомшливу новину
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск вирішив знову здивувати світ своїми планами - він має намір знизити ціни на свої автомобілі Tesla, щоб вони були доступнішими людям. Вже до 2023 року Маск обіцяє випустити бюджетну Tesla вартістю 25 тисяч доларів. Здешевлення електромобіля він хоче провести за рахунок власного виробництва батарей і відмови від використання кобальту в акумуляторах, які на даний момент є найдорожчою частиною електромобілів. Про свої приголомшливі плани Маск повідомив на презентації для акціонерів компанії Battery Day, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Post.

"Ми впевнені, що зможемо створити дійсно привабливий автомобіль вартістю 25 тисяч доларів. Ми завжди мріяли створити доступний електромобіль", - заявив Маск.

Під час презентації Маск також показав, за рахунок чого планує знизити ціни на автомобілі Tesla. Він представив нову конструкцію батареї і інших розробок, які автовиробник представив в ході Battery Day. За словами Маска, в бюджетній Tesla будуть стояти нові батареї, які будуть в п'ять разів більше енергоємними, в шість разів більш потужними і матимуть на 16% більший запас ходу. Він також планує інтегрувати нові акумулятори таким чином, щоб вони складали частину конструкції електрокара, тим самим знижуючи ефективну вагу акумулятора.

Як відомо, на сьогоднішній день компанія Tesla є найдорожчою автомобільною компанією світу. На даний момент вартість Tesla седана Model 3 стартує від 38 тисяч доларів, а вартість найдорожчої моделі - Model X - стартує від 80 тисяч доларів. Таким чином Маск хоче майже в два рази здешевити автомобілі Tesla вже в найближчі два роки. Правда, в 2018 році він вже анонсував появу автомобіля Tesla за 25 тисяч доларів протягом найближчих трьох років. Очевидно, що терміни появи бюджетного електромобіля зсуваються.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співзасновник Tesla і SpaceX Ілон Маск увійшов до трійки найбагатших людей світу за версією Bloomberg. Зараз він навіть обігнав засновника Facebook Марка Цукерберга. Станом на 1 вересня американо-канадський бізнесмен володіє статком у 115 мільярдів доларів США. Причиною стрімкого зростання Маска в рейтингу стало раптове подорожчання акцій Tesla. З початку року загальний показник зростання досяг приблизно 500%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?