Зеленський поставив Путіну новий жорсткий ультиматум - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський поставив Путіну новий жорсткий ультиматум - що варто знати

Зеленський поставив Путіну новий жорсткий ультиматум - що варто знати
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ прагне завершити війну на Донбасі якомога скоріше, однак він не може цього зробити в односторонньому порядку. Президент Володимир Зеленський жорстко звернувся з цього приводу до російського агресора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю виданню Hospodárske.

За його словами, саме з іншого боку Україна чекає відповідні кроки.

"Україна зацікавлена в мирі найбільше, бо війна – на нашій території. Але на шляху до миру має бути рух двох сторін, і ключові кроки має зробити Росія, яка контролює окуповані території України. Ми хотіли б бачити більше прагнення Москви пришвидшити досягнення миру", - підкреслив Зеленський.

Він пояснив, гарячий конфлікт охопив у підсумку лише 3% української території, однак це протистояння дестабілізує ситуацію на всьому європейському континенті, завдає надзвичайних втрат економіці та людському капіталу.

"Всі війни коли-небудь закінчуються. Питання в тому, скільки вони тривають, скільки життів забирають, скільки страждань приносять. Ми впевнені на 100%, що українські міста – Донецьк і Луганськ – це наші міста, там наші люди, як і в Криму, до речі. І якби не зовнішнє втручання, то й Донецьк, і Луганськ, і Крим нормально жили б у єдиній нашій державній системі", - резюмував президент.

Нагадаємо, війна на Донбасі почалася з російського вторгнення у регіон навесні 2014 року. З того часу Кремль не визнав причетності до трагічних подій і називає їх виключно внутрішніми справами України.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський визнав існування багатьох форматів спілкування з Кремлем. Він назвав це необхідним для врегулювання ситуації у країні, від чого залежить стабільність всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?