Путін шокував світ резонансним рішенням щодо Білорусі - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін шокував світ резонансним рішенням щодо Білорусі - що відбувається

Путін шокував світ резонансним рішенням щодо Білорусі - що відбувається
Джерело:  online.ua

У середу, 23 вересня, в день, коли Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію і незаконно вступив на посаду президента, команда російського президента Володимира Путіна прийняла нове рішення, яке шокувало міжнародне співтовариство. До Білорусі з Росії терміново перекинули батальйонно-тактичну групу Іванівського з'єднання ВДВ і шість російських дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Десант вже приземлився на полігоні Брестський, а Ту-22М3 здійснили політ над територією Республіки Білорусь та виконали бомбометання по об'єктах умовного противника на полігоні Ружанський в районі населеного пункту Барановичі. Всі ці дії російських військових в Білорусі проводяться нібито в рамках спільних військових навчань "Слов'янська братство", в якому спочатку Путін планував задіяти 300 військових, а тепер вирішив залучити до активної фази більше 900 чоловік і близько 100 одиниць техніки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

"23 вересня 2020 року літаки Іл-76МД військово-транспортної авіації ВКС Росії здійснили перекидання з території Росії і десантування парашутним способом на полігон Брестський Республіки Білорусь батальйонно-тактичної групи Іванівського з'єднання Повітряно-десантних військ Росії. Шість далеких надзвукових бомбардувальників Ту-22 з аеродрому Шайковка (Тверська область) здійснили політ над територією Республіки Білорусь та виконали бомбометання по об'єктах умовного противника на полігоні Ружанський в районі населеного пункту Барановичі ", - розповіли в російському оборонному відомстві.

Важливо відзначити, що в Білорусі вже знаходяться дві групи російських десантників: тактичну групу Тульського з'єднання повітряно-десантних військ Росії направили на полігон Гожскій під Гродно і тактичну групу Псковського десантно-штурмового з'єднання - на полігон Брестський.

Поки Путін посилює російську військову присутність в Білорусі під прикриттям військових навчань, Лукашенко "оголосив" себе президентом Білорусі, незважаючи на те, що його не визнають ні громадяни країни, ні країни Євросоюзу. Після таємною інавгурації, вже принесли клятву на вірність народу і президенту білоруські військовослужбовці. Сам же Лукашенко заявив на церемонії інавгурації, що вступає на посаду президента з почуттям гордості за білорусів, які з честю пройшли випробування на міцність своїх переконань. Він зазначив, що "кольорова революція" в Білорусі не відбулася завдяки "вибору білорусів, які ні в якому разі не хочуть втратити країну".

Як відомо, російсько-білоруські навчання "Слов'янська братство" будуть проходити до 25 вересня. Раніше від участі в них відмовилася Сербія, так як на цьому наполягала влада Євросоюзу.

Важливо відзначити, що в Білорусі вся армія приведена в повну бойову готовність - Лукашенко дав наказ військовим без попередження реагувати на порушення кордонів на західному напрямку, так як занепокоївся військовими навчаннями НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах. Крім того, він звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін перекинув тисячі військових і до кордону України. В окупованому Криму він влаштував масштабні військові навчання Кавказ-2020, в ході яких, на думку міжнародних експертів, може почати наступ на Україну. Українські військові екстрено готуються до можливої атаки. На півдні країни вони проводять стратегічні навчання Об'єднані зусилля 2020, які вже перейшли в активну фазу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?