Спецоперація з інавгурації - опозиція готує новий удар проти Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецоперація з інавгурації - опозиція готує новий удар проти Лукашенка

Спецоперація з інавгурації - опозиція готує новий удар проти Лукашенка
Джерело:  online.ua

Таємна й термінова інавгурація частково визнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка викликала жорстку реакцію навіть за кордоном. Білоруська опозиція виступила із закликом про проведення безстрокової "акції непокори". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену заяву Павла Латушка, учасника президії Координаційної ради.

За його словами, Лукашенко не може бути президентом через масові фальсифікації на виборах 9 серпня.

"Ми ніколи не погодимося з фальсифікацією та вимагаємо нових виборів! Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори", - наголосив опозиціонер.

Він назвав таємну інавгурацію безпрецедентною ситуацією, яку спостерігає вся республіка.

"Президент, який стверджує, що набрав понад 80 відсотків голосів на виборах, провів спецоперацію по своїй самоінавгураціі. Під охороною ОМОН, в обставинах таємниці й секретності, у вузькому колі спішно звезених чиновників. Де радісні громадяни? Де дипломатичний корпус?", - резюмував Латушко.

Нагадаємо, тим часом офіційні медіа наголошують — церемонія не була таємною, оскільки про неї знали 700 посадовців, а президентський кортеж проїхав аж через весь Мінськ.

Утім, про інавгурацію проінформували лише після ого, як вона відбулася, навіть телебачення не вело трансляцію, хоча це пряме порушення законодавства.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у середу, 23 вересня, частково визнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко провів власну інавгурацію після катастрофічних виборів 9 серпня. Церемонія була фактично таємною, бо не розголошувалася до останньої миті.

За оприлюдненими даними, подія відбулася у залі Палацу Незалежності, її учасниками стали сотні посадовців різного рівня — депутати Палати представників і Ради Республіки, керівники найвищих та регіональних органів влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?