Справа рюкзаків: суд шокував новим рішенням щодо оточення Авакова
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа рюкзаків: суд шокував новим рішенням щодо оточення Авакова

Справа рюкзаків: суд шокував новим рішенням щодо оточення Авакова
Джерело:  online.ua

23 вересня офіційно стало відомо, що суд звільнив від покарання підприємця Володимира Литвина, який два роки тому взяв на себе "справу рюкзаків", де фігурував син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков. Варто звернути увагу на те, що Литвина звільнили від покарання у зв'язку з тим, що сплив його дворічний іспитовий термін, який називають умовним. За цей час чоловік не вчинив нового злочину, тобто не порушив умови іспитового терміну. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на рішення Червонозаводського районного суду Харкова.

"Прокурор, Литвин та його адвокат підтримали звільнення від покарання. Згідно з Кримінальним кодексом, тепер судимість Литвина вважається погашеною", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, у справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ восени 2017 року затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo". Ще 2 роки тому правоохоронці повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних. Проте вже в липні стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу проти Авакова та Чеботаря. Третій фігурант справи так званих "рюкзаків Аваков" про розкрадання коштів Володимир Литвин вирішив взяти провину на себе. Він повністю визнав свою провину у шахрайстві та підробленні документів, викрив іншого фігуранта справи, який вже помер, та погодився компенсувати збитки в 4 мільйони 855 тисяч гривень.

Не можна також не згадати про те, що влітку 2018 року Національна поліція розпочала кримінальне переслідування експертки Надії Бугрової, яка встановила, що "рюкзаки Авакова" не відповідали вимогам закупівлі. Справу проти Бугрової вже передали до суду. Жінку звинуватили у "заволодінні коштами", які вона нібито отримала за свою роботу у 2013 році. Поліція стверджує, що Бугрова не мала права проводити експертизу. Сама оцінювачка каже, що перешкод для її роботи не було, а інкриміновані 5 тисяч гривень взагалі не отримувала.

Як повідомляв ONLINE.UA, Арсен Аваков та Олексій Данілов зібрали координаційний штаб для обговорення ситуації з місцевими виборами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?