Путін знову зганьбився на весь світ - в Кремлі намагаються його виправдати
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін знову зганьбився на весь світ - в Кремлі намагаються його виправдати

Путін знову зганьбився на весь світ - в Кремлі намагаються його виправдати
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін шокував весь світ своєю черговою цинічною брехнею. Під час переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона він заявив, що російських опозиціонер Олексій Навальний, отруєний "Новачком", міг випити бойову отруту самостійно. Сам опозиціонер вже з гумором відреагував на новий випад глави Кремля на свою адресу - він висміяв Путіна за те, що той виставляє себе на посміховисько для всього світу. У Кремлі пізніше вирішили виправдати Путіна за його безсоромну брехню. Речник російського президента Дмитро Пєсков почав стверджувати, що Путін не говорив, що Навальний отруївся сам. Він запевняє, що французькі журналісти нібито не точно передали формулювання. При цьому Пєсков додав, що Москва не може повірити в те, що Єлисейський палац свідомо злив в пресу запис бесіди Макрона і Путіна. Про це Пєсков заявив на брифінгу 23 вересня, передає ONLINE.UA.

"Тема берлінського пацієнта дійсно обговорювалася між Путіним і Макрона. І ми про це повідомляли. В той же час газета зовсім не точна в формулюваннях. І справедливості заради, вона навряд чи могла бути точна. Інакше б це означало, що наші французькі колеги свідомо поділилися зі ЗМІ записом бесіди двох президентів, що не зовсім відповідає дипломатичній практиці. Ми не можемо повірити в те, що Єлисейський палац свідомо, ну, по-російськи кажучи, злив в пресу запис бесіди двох президентів. Ну, це ж Франція. Франція не може такого робити. Ми в це навіть не хочемо вірити", - виправдав Путіна Пєсков.

Спікер Кремля зазначив, що Путін і Макрон часто не погоджуються один з одним, відстоюючи інтереси своїх країн, але, за його твердженням, ніколи це не приховують.

"Якщо французький колега Володимира Путіна має якісь звинувачення на адресу Російської Федерації і російського президента в контексті історії з берлінським пацієнтом, то, звичайно, ми з цим категорично не згодні. Але разом з тим ми не бачимо якихось прямих звинувачень і не хотіли б бачити ", - додав Пєсков, зазначивши, що Росія вже звернулася за роз'ясненнями до французькій стороні.

Як відомо, телефонна розмова Путіна і Макрона відбулася 14 вересня по ініціативи французької сторони, коли незалежна лабораторія Франція підтвердила, що Навального дійсно отруїли "Новачком". Під час бесіди, за даними французького видання Le Monde, Путін назвав Навального "простим баламутом в інтернеті" і заявив, що опозиціонер міг сам прийняти отруту з групи "Новачок".

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. Сьогодні, 23 вересня, його виписали з німецької клініки, однак лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, про які можна буде судити пізніше.

Важливо додати, що влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розробник отрути "Новачок" Віл Мірзоянов раптово вибачився перед Навальним. Він зазначив, що всі симптоми Навалнього підтверджують його отруєння саме "Новачком". За словами розробника отрути, на відновлення Навального після отруєння може знадобитися близько року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?