Авіація НАТО з'явилася в небі над Україною - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіація НАТО з'явилася в небі над Україною - що відбувається

Авіація НАТО з'явилася в небі над Україною - що відбувається
Джерело:  online.ua

У небі над Україною з'явилася ланка американських бомбардувальників — у середу, 23 вересня, вони здійснили польоти у супроводі українських повітряних сил. Легендарні B-52H вирували над країною у компанії Су-27 та МіГ-29 ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ.

За оприлюдненими даними, це пов'язано зі спільними програмами Києва та Вашингтона.

"Американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора", - оголосили в командуванні.

Українська сторона зауважила, ця подія стала ще одним актом підтримки американських партнерів на користь Києва, що стосується перш за все сфери безпеки.

Згідно з даними Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, 23 вересня до України прибудуть ще два бомбардувальники для виконання завдань на полігонах у західному регіоні й Чорному морі. Це передбачає план військових навчань рівня Україна — НАТО "Об'єднані зусилля 2020".

Повітряна безпека вкрай важлива у наш час на тлі агресії Росії проти сусідніх держав. Кремлівська авіація регулярно порушує повітряний простір інших країн, максимально нехтуючи правилами безпеки.

Як повідомляв ONLINE.UA, есмінець з керованими ракетами класу "Арлі Берк" USS Roosevelt 15 вересня терміново направили в Чорне море для участі в операціях із забезпечення безпеки на морі спільно з союзниками та партнерами НАТО в регіоні. Варто звернути увагу на те, що це вже шостий візит корабля ВМС США в Чорне море з початку поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?