Фальшивий фарс - в ЄС зробили Лукашенко останнє попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Фальшивий фарс - в ЄС зробили Лукашенко останнє попередження

Фальшивий фарс - в ЄС зробили Лукашенко останнє попередження
Джерело:  online.ua

У середу, 23 вересня, Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію і незаконно вступив на посаду президента. Країни Євросоюзу, які не визнають легітимність президентства Лукашенка і вважають вибори в Білорусі сфальсифікованими, відреагували на це скандальне рішення. Миттєво на резонансні дії Лукашенко відреагувала влада Словаччини та Литви. Міністри закордонних справ цих країн назвали влаштовану інавгурацію Лукашенко фальшивим фарсом, за яким підуть незворотні наслідки. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на Twitter глав МЗС Литви Лінаса Лінас Антанас Лінкявічюс і Словаччини Івана Корчока.

"Фальшивий фарс. Підроблені вибори. Підробка інавгурації. Колишній президент Білорусі не став менше колишнім. Навпаки. Його незаконність - факт з усіма, що випливають звідси наслідками", - написав глава МЗС Литви.

Корчок в свою чергу підкреслив, що Лукашенко не має легітимності керувати Білорусією. Словацький міністр нагадав, що саме він відповідає за все беззаконня, яке зараз відбувається в країні.

"Він відповідає за президентські вибори в Білорусі, які не були ні вільними, ні справедливими. Словаччина стоїть з громадянами Білорусі", - написав Корчок.

Як відомо, інавгурація Лукашенка відбулася сьогодні в Палаці незалежності в Мінську. Церемонію не транслювали телеканали, а режим Лукашенка до останнього приховував дату церемонії. Лукашенко на заході назвав день своєї інавгурації днем "переконливої і доленосної перемоги". В Координаційній раді білоруської опозиції порівняли інавгурацію Лукашенка з злодійською сходкою для коронації, на що піде негайна відповідь у вигляді протестів білорусів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в день, коли Лукашенко провів таємну інавгурацію і незаконно вступив на посаду президента, Путін терміново перекинув до Білорусі батальйонно-тактичну групу Іванівського з'єднання ВДВ і шість російських дальніх бомбардувальників Ту-22М3.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?