Україна вже готується - у Зеленського відреагували на нову провокацію Лукашенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже готується - у Зеленського відреагували на нову провокацію Лукашенка

Україна вже готується - у Зеленського відреагували на нову провокацію Лукашенка
Джерело:  online.ua

23 вересня світ шокувала нова неочікувана новина - офіційно стало відомо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко таємно провів церемонію інавгурації. Варто звернути увагу на те, що станом на 10:00 ранку 23 вересня ні посли, ні міністри про інавгурацію не чули. Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори. Що важливо розуміти, Європейський Союз не визнає легітимності Лукашенка і вважає результати виборів президента сфальсифікованими. Цього ж дня член команди Володимира Зеленського та глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна вже готується озвучити офіційну позицію з приводу таємної інавгурації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"Як ви правильно зазначили, інавгурація була таємна. Жоден іноземний посол не був запрошений, на віть посол РФ, союзної держави, яка повністю підтримує Лукашенка. Позиція України дуже чітка – вибори у Білорусі не були вільними чесними та прозорими. Стосовно оцінки інавгурації і політичного статусу президента Лукашенка ми будемо проводити додаткові консультації, для того, щоб визначити нашу позицію", - підкреслив український дипломат.

Команда очільника Кремля Володимира Путіна також виступила з окремою заявою - вона заявили, що дата інавгурації виконуючого обов'язки президента Білорусі Олександра Лукашенка – внутрішня справа Мінська. Таку думку озвучив речник Кремля Дмитро Пєсков.

"Я волію ніяк не коментувати, бо це абсолютно суверенне внутрішнє рішення білоруського керівництва. Якщо таке рішення прийнято, значить, так вважали за доцільне", - сказав представник Путіна.

Пєсков також почав стверджувати, що особисто він не мав заздалегідь інформації про дату інавгурації Лукашенка. На запитання, чи запрошували президента РФ Володимира Путіна на церемонію в Мінськ, Пєсков сказав, що, за його інформацією, протокольно присутність закордонних лідерів на церемонії інавгурації білоруського президента не передбачена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 вересня, коли Лукашенко провів таємну інавгурацію і незаконно вступив на посаду президента,  Путін терміново перекинув до Білорусі  батальйонно-тактичну групу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?