Майже 7 років - Швигаль поділився важливими планами щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Майже 7 років - Швигаль поділився важливими планами щодо України

Майже 7 років - Швигаль поділився важливими планами щодо України
Джерело:  online.ua

Український Кабінет міністрів готується до створення так званого ринку парникових газів, цей процес сягатиме 7 років. розробка такої системи передбачається домовленостями про співпрацю з Євросоюзом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на урядовому засіданні.

За його словами, у разі невиконання плану з'явиться загроза для бізнесу.

"В рамках угоди про асоціацію Україна брала на себе зобов’язання щодо імплементації низки документів з протидії змінам клімату. І це власне ода з таких ініціатив – впровадження ринку парникових газів. Це насправді плюс до репутації України", - пояснив Шмигаль.

Також прем'єр назвав подібні ініціативи вимогою сьогоденного життя. Кліматичні зміни стали однією з головних тем для людства в останні роки й місяці, навіть під час пандемії COVID-19.

"Якщо Україна вчасно не запровадить систему обліку щодо викиду газів, то може постраждати бізнес, який буде платити додаткові податки для експорту своєї продукції. Ця ініціатива буде реалізовуватися не протягом короткого часу. Це довготривалий стратегічний план на фактично майже 7 наступних років", - підкреслив керівник уряду.

Кабмін розроблятиме фінансовий план виконання стратегії у координації з народними депутатами Верховної Ради.

Як повідомляв ONLINE.UA, безвізовий режим між Україною та державами Євросоюзу не зазнає жодних змін найближчим часом, пообіцяв прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Навіть ситуація з Національним антикорупційним бюро й Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою не вплинуть на домовленості.

Згідно з його заявою, прозорий конкурс на посади в САП навпаки підтримують представники офіційних Брюсселя й Вашингтона, а саме такими є плани Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?