Кабмін звернувся до українців з важливою новиною - що важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін звернувся до українців з важливою новиною - що важливо знати кожному

Кабмін звернувся до українців з важливою новиною - що важливо знати кожному
Джерело:  online.ua

У середу, 23 вересня, Кабінет міністрів України нарешті прийняв рішення про скасування сплати пенсійного збору при купівлі квартири. Воно спрямоване на те, щоб українці отримали можливість купувати житло за доступними цінами. Кого і за яких умов звільнили від виплати цього збору, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA.

"Українці повинні отримати можливість купувати житло за доступними цінами. Сьогоднішнім рішенням Уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які придбавають житло вперше або знаходяться в черзі на отримання житла", - зазначив глава українського уряду.

Як відомо, під час оформлення у нотаріуса договору купівлі-продажу покупець квартири зобов'язаний був платити збір на обов'язкове пенсійне страхування в розмірі 1% від вартості нерухомості. І хоча законодавець звільнив від такого збору особу, яка придбаває житло вперше, людям доводилося виплачувати гроші, так як був відсутній алгоритм, який би надавав можливість перевірки інформації про первинне придбання людиною квартири або будинку.

Важливо нагадати, що Нацбанк в умовах коронакризи очікує масового запуску іпотеки в 4 кварталі 2020 при збереженні макростабільності в країні. При цьому глава держави Володимир Зеленський раніше стверджував, що комерційні і державні банки в Україні будут давати іпотечні кредити максимум під 10% річних, так як сьогодні процентні ставки для українців непосильні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін приготував неприємний сюрприз українцям- через підвищення мінімальних зарплат багато з громадян більше не зможуть претендувати на субсидію, яка частково покриває витрати на оплату комунальних послуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?