Влада нарешті пояснила, чи потрібно готуватися до нового спалаху коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада нарешті пояснила, чи потрібно готуватися до нового спалаху коронавірусу

Влада нарешті пояснила, чи потрібно готуватися до нового спалаху коронавірусу
Джерело:  РБК Україна

Українська влада вирішила заспокоїти громадян та офіційно повідомила, що після місцевих виборів в Україні не буде нового спалаху коронавірусної інфекції - такий оптимістичний прогноз озвучили у київській Держспоживслужбі. Цю інформацію також підтвердив очільник відомства Олег Рубан. Він також звернув увагу на те, що до спалаху призводить тільки тривале спілкування в організованих колективах. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Вибори – це той захід, де спалаху не буде. Тому що до спалаху призводить довготривале спілкування в організованих колективах, понад 15 осіб. Під час проведення виборів такого спілкування немає", - наголосив Олег Рубан.

За його словами, під час проведення виборів мають дотримуватися трьох речей: обмеженого спілкування, провітрювання приміщень та дотримання санітарних правил.

"Якщо комісія сидить, дотримується масочного режиму, приміщення провітрюється, а відбувається загальне якесь спілкування у приміщеннях без вентиляції, то це стовідсоткове інфікування", – наголосив український чиновник.

Не можна також не звернути увагу на те, що чутки про те, що місцеві вибори в Україні можуть перенести, лунають ще з літа. Нещодавно у партії "Слуга народу" заявили, що законних підстав для перенесення чи скасування місцевих виборів немає. Однак нещодавно головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав, що в тому разі, якщо 50% території країни опиниться у червоній карантинній зоні, це змусить замислитися над тим, чи варто ризикувати та проводити вибори.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт попередив: як тільки прийдуть морози, заклади освіти будуть масово переходити на тотальний карантин і до цього потрібно підготуватися усім українцям. Фахівець додав, що будь-яке відкриття шкіл може перетворитися на "вогнище" зараження коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?