Пішов на пенсію - Тихановська безстаршно висміяла Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Пішов на пенсію - Тихановська безстаршно висміяла Лукашенка

Пішов на пенсію - Тихановська безстаршно висміяла Лукашенка
Джерело:  online.ua

Відома білоруська опозиціонерка та головна суперниця Олександра Лукашенка на президентських виборах Світлана Тихановська назвала його таємну інавгурацію фарсом та звернула увагу на те, що віднині його не можна вважати легітимним президентом. Як уже згадувалося раніше, 23 вересня білоруський диктатор таємно провів церемонію інавгурації. Білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори після таємної "інавгурації". Влада ЄС наголосила, що не визнає легітимності Лукашенка і вважає результати виборів президента сфальсифікованими. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал Світлани Тиханоської.

"Ця спроба визнати себе легітимним призвела лише до того, що попередні його повноваження завершилися, а новий мандат народ йому не видав. Ця так звана інавгурація, звісно, є фарсом. Насправді, сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію. Це означає, що його накази силовикам більше не легітимні і не мають виконуватися. Я, Світлана Тихановська, є єдиним лідером, якого обрав білоруський народ. І зараз наше завдання - разом побудувати нову Білорусь", - наголосила білоруська опозиціонерка.

Впливова політикиня також додала, що під час візиту до Брюсселю переконалася, що члени Європейського Союзу підтримують білоруський народ у його прагненні зупинити насильство, провести нові, чесні й прозорі вибори, та обіцяють допомогу країні після перемоги демократії.

Варто звернути увагу на те, що президент Литви Гітанас Науседа наголосив, що його країна не визнає Олександра Лукашенка законним лідером Білорусі, і церемонія інавгурації в Мінську не змінює цієї ситуації. Політик додав, що президентські вибори в Білорусі в серпні не були вільними, тому Литва підтримує проведення нового голосування.

"Литва не визнає Лукашенка законним лідером Білорусі. Вибори 9 серпня в Білорусі не були вільними, справедливими і демократичними. Ні секретні, ні помпезні церемонії не зможуть спростувати цей безперечний факт і створити ілюзію легітимності... Ми за нові демократичні президентські вибори за участю міжнародних спостерігачів", - наголосив лідер Литви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського відреагували на нову провокацію Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?