Реальні шанси є - українців потішили гарними новинами
Категорія
Політика
Дата публікації

Реальні шанси є - українців потішили гарними новинами

Реальні шанси є - українців потішили гарними новинами
Джерело:  online.ua

В Україні у майбутньому можуть затвердити систему подвійного громадянства, відповідний законопроєкт знаходиться у розробці. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оцінив ймовірність введення подібної ініціативи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата.

У середу, 23 вересня, Кулеба відвідав Закарпаття разом з угорським колегою Петером Сійярто, в Ужгороді вони провели спільний виступ для преси.

"Для нас це питання набагато ширше, ніж тільки в частині українських угорців. Тому я розумію, що вам болить саме угорське питання, але це набагато ширше питання. Відповідь на ваше запитання таке: реальні шанси є", - пояснив Кулеба.

Ще на початку літа міністр закордонних справ наголосив на необхідності розробки збалансованого рішення щодо подвійного громадянства. У законопроєкті повинно визначити винятки для окремих категорій українців чи держав — наприклад, російського агресора.

Нагадаємо, ще у травні Верховна Рада мала розглянути у першому читанні законопроєкт, який вносить зміни у законодавство стосовно українського громадянства.

За словами спікера Дмитра Разумкова, якщо буде потрібно, то даний документ відправлять на доопрацювання. Утім, його зняли з порядку деного парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, після заяви Разумкова його перший заступник, представник глави держави в Раді Руслан Стефанчук підкреслив, що в цьому законопроєкті знаходить своє часткове втілення ініціатива українського лідера Володимира Зеленського об’єднати 65 млн українців, які проживають по всьому світу. За його словами, документ напрацьовувався разом зі Світовим конгресом українців та з діаспорськими організаціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?