В Україні визначилися щодо осіннього призову 2020 - скільки людей призовуть до армії
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні визначилися щодо осіннього призову 2020 - скільки людей призовуть до армії

В Україні визначилися щодо осіннього призову 2020 - скільки людей призовуть до армії
Джерело:  online.ua

Кабмін остаточно визначився щодо осіннього призову 2020. На засіданні уряду прийняли рішення, скільки призвуть людей в армію і як вони будуть розподілені між силовими відомствами. Чиновники підтримали пропозицію Генерального штабу ЗС України та погодилися скоротити число строковиків на осінній призов. В армію призвуть на 1,5 тисячі осіб менше, ніж планувалося. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

"Призову підлягають 13570 осіб. З них до Збройних сил підуть служити 7500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 600 чоловік, Національну гвардію - 4970 осіб, Держприкордонслужбу - 500 осіб. Загальний обсяг видатків в сумі 65,2 млн грн для проведення призову буде здійснюватися в рамках відповідних бюджетних призначень. Показники чергового призову в Збройні сили зменшені на 1,5 тисячі осіб від раніше запланованого. Фінансовий ресурс за рахунок зменшення призову в ЗС складе 6,4 млн грн ", - йдеться в повідомленні уряду.

У додатку до розпорядження Камбина про осінній призов 2020 зазначено, що найбільше строковиків призовуть в Дніпропетровській, Харківській і Одеській областях - 1 265, 953 і 735 осіб відповідно.

Нагадаємо, в 2020 році осінній призов до лав Збройних сил України стартує 1 жовтня і триватиме до 31 грудня включно. До призову підлягають хлопці у віці від 18 до 27 років, у яких немає будь-яких підстав для відстрочки - отримання освіти, стан здоров'я і т.п.

Як відомо, весняний призов 2020 на Україні завершився тільки в липні - його продовжили через карантин. На строкову службу в армію було призвано майже 16,5 тисячі українців. У цей році на військову службу закликали за новими правилами відповідно до указу президента і розпорядженням Кабміну від 26 лютого 2020 року. Вони передбачають, що обов'язковому призову на строкову військову службу підлягають особи від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Юнаки віком 18-19 років можуть піти в армію тільки за власним бажанням на підставі особистої письмової заяви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Генштаб ЗСУ запропонував скоротити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?