Пекельні санкції ЄС - Путін завдає удар у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Пекельні санкції ЄС - Путін завдає удар у відповідь

Пекельні санкції ЄС -  Путін завдає удар у відповідь
Джерело:  online.ua

23 вересня офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для всіх ухвалила рішення про розширення списку представників ЄС, яким заборонений в'їзд на територію РФ. Окрім того, в Міністерстві закордонних справ Росії почали скаржитися, що влада Європейського Союзу ігнорує їхні пропозиції вести предметний діалог на основі фактів і як і раніше вибирають мову санкцій. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву російських дипломатів.

"У відповідь на дії Європейського Союзу російською стороною прийнято рішення про розширення списку представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонений в'їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу" - зазначається в заяві МЗС РФ.

Окрім того, представники команди Володимира Путіна звернули увагу на те, що залишають за собою право на вжиття подальших заходів, якщо Брюссель піде шляхом нарощування санкційного тиску.

"У разі продовження Євросоюзом конфронтаційної лінії залишаємо за собою право на застосування відповідних заходів", - кажуть російські дипломати.

Не можна не згадати про те, що 10 вересня Рада Європейського союзу пролонгувала санкції проти осіб та суб'єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

"Рада вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб та організацій, які продовжують підривати або загрожувати територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на 6 місяців до 15 березня 2021 року", - заявили нещодавно в ЄС.

Варто звернути увагу на те, що існуючі обмежувальні заходи передбачають як обмеження подорожей, так і заморожування активів, і надалі застосовуватимуться до 175 осіб та 44 суб'єктів господарювання. Рішення було ухвалене Радою в письмовій формі. Нормативно-правові акти були опубліковані в Офіційному журналі ЄС 11 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу висунулу Володимиру Путіну нову жорстку вимогу щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?