Пора задуматися - російська влада закликала Лукашенка готуватися до гіршого
Категорія
Політика
Дата публікації

Пора задуматися - російська влада закликала Лукашенка готуватися до гіршого

Пора задуматися - російська влада закликала Лукашенка готуватися до гіршого
Джерело:  online.ua

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію і незаконно вступив на посаду президента. Країни Євросоюзу, які не визнають легітимність президентства Лукашенка і вважають вибори в Білорусі сфальсифікованими, відреагували на це скандальне рішення. Литва, Латвія, Словаччина, Німеччина, Данія, Чехія та інші європейські країни обурені резонансним рішенням Лукашенко - вони нагадали, що не визнають його президентом, а фальшивий фарс, який він влаштував сьогодні, нічого не означає. У Кремлі заявили, що нібито нічого не знали про плани Лукашенко провести таємну інавгурацію. Речник президента РФ Дмитро Пєсков при цьому відмовився коментувати інавгурацію Лукашенка, заявивши, що "Росія не втручається у внутрішні справи інших країн". Однак в Держдумі РФ закликали Лукашенка готуватися до гіршого, так як тепер протести в Білорусі тільки посиляться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Буде реакція на форму проведення цієї інавгурації. Звичайно, це викличе нові демонстрації і хвилювання", - спрогнозував депутат Держдуми Костянтин Затулін.

При цьому заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Лукін вважає, що після скандального рішення Лукашенко таємно вступити на посаду президента почнуть замислюватися і його соратники, що може обернутися для нього втратою підтримки. Лукін пояснив, що Лукашенко зважився на подібне дійство через страх перед народом.

"Мабуть, це страх і це спроба по дрібному обхитрити деяку реальну суспільну тенденцію, ось і все. Вони, виборці Лукашенко, звичайно, почнуть ставити запитання, чому така незвичайна інавгурація, якщо одержана звичайна нищівна перемога. І такий крок змусить задуматися і їх" , - попередив Лукашенко Лукін.

Як відомо, інавгурація Лукашенка відбулася сьогодні в Палаці незалежності в Мінську. Церемонію не транслювали телеканали, а режим Лукашенка до останнього приховував дату церемонії. Лукашенко на заході назвав день своєї інавгурації днем "переконливої і доленосної перемоги". В Координаційній раді білоруської опозиції порівняли інавгурацію Лукашенка з злодійський сходкою для коронації, на що піде негайна відповідь у вигляді протестів білорусів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в день таємною інавгурації Лукашенка Путін вирішив посилити військову присутність в Буларусі. Він терміново перекинув туди батальйонно-тактичну групу Іванівського з'єднання ВДВ і шість російських дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Десант вже приземлився на полігоні Брестський, а Ту-22М3 здійснили політ над територією Республіки Білорусь та виконали бомбометання по об'єктах умовного противника на полігоні Ружанський в районі населеного пункту Барановичі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?