На орбіті Землі з'явився загадковий об'єкт - вчені приголомшені
Категорія
Технології
Дата публікації

На орбіті Землі з'явився загадковий об'єкт - вчені приголомшені

На орбіті Землі з'явився загадковий об'єкт - вчені приголомшені
Джерело:  online.ua

У жовтні 2020 року у Землі з'явиться новий супутник. Ним стане загадковий об'єкт, який вже наближається до нашої планети і може стати новим міні-місяцем. Такі події трапляються вкрай рідко, тому вчені зосередили увагу на 2020 SO - так вони назвали незвичайний об'єкт, що наближається до нашої пленети і який, на їхню думку, може бути штучним. Але мова йде не про черговий космічний корабль інопланетян. Вчені припускають, що новий міні-місяць, який скоро з'явиться на орбіті Землі, є космічним сміттям, яке залишилося від попередніх запусків ракет-носіїв з Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sciencealert.

Вчені відзначають, що в космосі існує безліч різних об'єктів - деякі з них представляють для землян небезпеку, інші викликають великий науковий інтерес. У випадку з таємничим тілом 2020 SO загрози для Землі ніякої не передбачено, але є ймовірність, що цей об'єкт стане новим міні-місяцем. Якщо це станеться, це буде третій випадок на орбіті Землі. Як і дві інших, 2020 SO офіційно класифікується як астероїд, але є свідчення того, що це може бути і шматок космічного сміття, створений людиною, який через багато років вирішив "повернутися додому".

У експертів є кілька припущень, чим може бути 2020 SO. На те, що це не астероїд, вказує його низький нахил по відношенню до орбіти Землі і низька швидкість. Астрономи відзначають, що 2020 SO рухається набагато повільніше, ніж звичайні місячні камені. Вчені NASA вважають, що цей об'єкт може бути викинутим ступенем ракети "Кентавр", яку запускали на Місяць в 1966 році. За їхніми розрахунками, розмір 2020 SO становить від 6,4 до 14 метрів, а розмір ступені ракети "Кентавр" становив близько 12,7 метрів.

Вчені підкреслюють, що навіть якщо "міні-місяць" 2020 SO виявиться космічним сміттям, він все одно буде представляти інтерес для науки. А якщо це уламки "Кентавра", то подвійний, адже вони блукали по сонячній системі більше 50 років і можуть розкрити багато загадок космосу.

Втім, чим ні виявиться новий міні-місяць, на орбіті Землі він затримається ненадовго. Поточні прогнози говорять, що об'єкт буде на орбіті до травня 2021 року, після чого знову полетить в космос.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в космосі сталася масштабна загадкова подія, яка поставило наукове співтовариство в глухий кут - без сліду зникла величезна зірка, яка була однією з найяскравіших у Всесвіті. Вчені приголомшені тим, що сталося і намагаються розгадати нову космічну таємницю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?