Він труп - опозиція шокувала новою заявою про Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Він труп - опозиція шокувала новою заявою про Лукашенка

Він труп - опозиція шокувала новою заявою про Лукашенка
Джерело:  online.ua

Таємна інавгурація сканадального політика Олександра Лукашенка, яка відбулася 23 вересня, шокувала не тільки усю міжнародну спільноту, а й самих білорусів, які зразу ж вийшл на нові протести проти свавілля офіційного Мінську. З окремою заявою також виступила одна із найяскравіших представниць білоруської опозиції Вероніка Цепкало. Вона звернула увагу на те, що у Олександра Лукшенка немає підтримки всередині країни – і країни Євросоюзу не повинні приймати білоруських послів після 5 листопада, коли завершаться його президентські повноваження. Окрім того, Цепкало назвала білоруського диктатора політичним трупом, який більше нічого не вирішує. Свою позицію вон озвучила під час візиту до Німеччини, інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Те, що ми побачили сьогодні ("інавгурація" 23 вересня – ред.), зайвий раз показало, що Лукашенко боїться власного народу і боїться масових протестів. Інакше як пояснити те, що сьогоднішня церемонія готувалася таємно і на неї, наприклад, не запросили послів іноземних держав? Йому явно не терпиться обійняти посаду в черговий раз, інакше навіщо такий поспіх? Все це говорить про те, що Лукашенко – абсолютно нелегітимний президент, який ховається від власного народу...Це політично мертва людина, тому що у нього немає підтримки всередині країни і немає підтримки на міжнародній арені", - наголосила Вероніка Цепкало.

На переконання опозиціонерки, відхід Лукашенка – питання часу. За її словами, білоруський диктатор повинен піти і дати можливість народу провести чесні вибори. Вона також порадила владі Євросоюзу не приймати жодних білоруських послів після 5 листопада – закінчення терміну повноважень Лукашенка.

"Я б не вступала ні в які переговори з Лукашенком, оскільки це нелегітимний президент. Я б розширила список санкцій. На сьогодні в цьому списку 31 особа, цього недостатньо. Адже у фальсифікації виборів брали участь значно більше людей. Ми також пропонуємо включити у цей список членів сімей тих осіб, що були залучені у фальсифікації", - заявила Вероніка Цепкало.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Зеленського завдала безжалісний удар по Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?