Це неприпустимо - Зеленський несподівано кинув виклик міжнародній спільноті
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неприпустимо - Зеленський несподівано кинув виклик міжнародній спільноті

Це неприпустимо - Зеленський несподівано кинув виклик міжнародній спільноті
Джерело:  online.ua

Нещодавно українськи лідер Володимир Зеленський запросив друзів та партнерів нашої країни до участі у створенні міжнародної Кримської платформи щодо деокупації півострова, а також попросив підтримати оновлену резолюцію стосовно ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму. Однак, окрім цього, глава держави неочікувано для всіх розкритикував членів ООН. Український президент звернув увагу на те, що безпекові механізми Ради Безпеки ООН потребують удосконалення, щоб її члени (Росія) не зловживали правом вето, одночасно порушуючи суверенітет нашой країни. З такою гучною заявою український лідер виступив під час виступу на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Впевнений, що у відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, а з нею – й авторитету міжнародного права важливу роль має відігравати саме ООН. Для цього слід удосконалювати наявні механізми. Неприпустимо, коли суверенітет незалежної держави порушує один з постійних членів Ради Безпеки ООН. Це остаточно доводить – механізми зразка 1945 року сьогодні працюють не до кінця", - наголосив Володимир Зеленський.

На переконання глави держави, в іншому випадку роль Радбезу може знецінитися. Окрім того, він звернув увагу на те, що офіційний Київ братиме активну участь у процесі реформування Ради Безпеки.

"Цей орган має стати більш представницьким, збалансованим, прозорим та ефективним. В інтересах ООН мати дієвий інструмент, якщо хтось зловживає правом вето та статусом постійного члена", – додав український лідер.

Не можна не згадати про те, що канцлерка ФРН Ангела Меркель також безжалісно критикувала ООН. На думку лідерки Німеччини, саме зараз ООН часто опиняється у глухому куті під час розв’язання питань безпеки (наприклад, щодо "ситуації в Лівії та трагедії в Сирії"). Як уже згадувалося раніше, до ООН також були претензії й щодо реакції на пандемію коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна публічно поставила команду Володимира Путіна на місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?