Я готовий - Зеленський вперше зважився відповісти на погрози Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Я готовий - Зеленський вперше зважився відповісти на погрози Євросоюзу

Я готовий - Зеленський вперше зважився відповісти на погрози Євросоюзу
Джерело:  online.ua

23 вересня глава держави Володимир Зеленський провів екстрену зустріч з послами країн Великої сімки та Європейського Союзу, акредитованими в Україні. Український лідер детально обговорив з міжнародними партнерами офіційного Києва антикорупційні органи, а також нещодавні погрози, які лунали від влади ЄС після скандалу з обраннням нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зазначається, що Володимир Зеленський розповів усім учасникам зустрічі про стан і перспективи реалізації ключових реформ, ситуацію навколо антикорупційних органів, НБУ, про підготовку до проведення місцевих виборів. Окрім того, президент України назвав важливою незалежність антикорупційних органів. За словами Зеленського, його позиція – всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади очільників антикорупційних органів, зокрема таких як САП та НАБУ, мають відбуватися згідно з установленою законом процедурою, прозоро та під громадським контролем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів… Підтримка з боку ваших держав та ЄС є для України ключовою. Тому хочу постійно підтримувати цей діалог, щоб почути вас та поділитися своїм баченням політичного життя та стратегії подальших перетворень у країні", - наголосив Володимир Зеленський.

Що стосується економічних перспектив країни український лідер підкреслив, що робить все можливе, аби закласти підґрунтя для сталого динамічного розвитку нашої країни, створення робочих місць, модернізації інфраструктури, відновлення промислово-виробничої бази, залучення інвестицій.

"Наразі зусилля уряду та Верховної Ради спрямовані на підтримку економіки в період кризи, залучення інвестицій та модернізацію тих галузей промисловості, у яких Україна зберігає потенціал. Ми зацікавлені в іноземних інвестиціях і працюємо над створенням комфортних умов для роботи інвесторів", - додав Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українцям зробили нове попередження після дії команди Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?