Це загроза - Кривбасзалізрудком кличе шахтарів на термінові переговори
Категорія
Україна
Дата публікації

Це загроза - Кривбасзалізрудком кличе шахтарів на термінові переговори

Це загроза - Кривбасзалізрудком кличе шахтарів на термінові переговори
Джерело:  online.ua

Чимала кількість працівників ПАТ "Кривбасзалізрудком" все ще залишається під землею, оскільки спроби досягти компромісу шляхом переговорів були відкинуті, керівництво підприємства розпочало підготовку до тривалого простою, та готове продовжити перемовини з протестувальниками лише у тому випадку, коли всі вони піднімуться на поверхню. Прес-служба підприємства почала стверджувати, що з самого початку акції протесту, оголошеної деякими гірниками, керівництво робило все можливе для вирішення ситуації, попри те, що "вимоги шахтарів були завідомо нездійсненними", передає ONLINE.UA.

"З метою зняття напруженості та недопущення порушень трудових прав колективу підприємства адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" проводила неодноразові перемовини з представниками, що страйкують, пропонувала різні варіанти підвищення заробітної плати, підготувала і навіть підписала Меморандум про взаєморозуміння та виконання зустрічних вимог між адміністрацією та працівниками ПАТ "Кривбасзалізрудком", спрямованих на усунення причин і наслідків, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням шахтарів під землею після закінчення робочої зміни", - повідомляє пресслужба.

Окрім того, наголошується, що керівництво підприємства з 1 вересня підвищило розміри тарифних ставок і окладів на 10–25% в залежності від професій. Також був доповнений список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки й посадові оклади на 25%.

"Попри всі вжиті керівництвом підприємства заходи, частина працівників ПАТ "Кривбасзалізрудком" все ще залишається під землею. Адміністрація комбінату ініціювала переговори з працівниками, що залишаються в шахтах, але вони відмовляються піднятися на поверхню для проведення переговорів. Подальше перебування під землею несе потенційну загрозу для здоров’я та життя шахтарів, внаслідок чого адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" змушена оголосити про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів в простій", - підкреслило правління підприємства", - наголошується в повідомленні підприємства.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Денис Шмигаль оперативно відреагував на загострення ситуації з протестом шахтарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?