Лукашенко зважився на шокуюче зізнання після інавгурації - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зважився на шокуюче зізнання після інавгурації - у чому річ

Лукашенко зважився на шокуюче зізнання після інавгурації - у чому річ
Джерело:  online.ua

Білоруський частково визнаний президент Олександр Лукашенко відповів на усі звинувачення сусідів з приводу так званої інавгурації напередодні. Він наголосив, що Мінськ не повинен був нікого інформувати про підготовку такого заходу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, це внутрішня справа республіки.

"Ну, по-моєму, за законами Білорусі ми нікого не повинні із західних держав і взагалі когось попереджати. Це внутрішня справа нашої країни. І критика тільки одна: чи то таємниця, чи то таїнство. Знаєте, на інавгурацію були запрошені близько 2 тисяч людей разом з військовими. І в таємниці це зберегти практично неможливо", - стверджує Лукашенко.

Утім, про таємність інавгурації привід говорити все ж таки є, оскільки про церемонію влада оголосила постфактум — після того, як диктатор склав присягу. Ба більше, інші країни дорікнули режиму за приховування заходу від власних громадян, а от Лукашенко чомусь все коментує з іншого боку.

"Сусідні держави, особливо Польща, ви знаєте, яку позицію зайняли. Навіть за вчорашній інавгурації якась не то образа, не те претензії, що ми не повідомили полякам, литовцям, українцям, чехам або ще комусь, що будемо проводити цей захід", - додав Лукашенко.

За законодавством Білорусі, церемонію повинне транслювати телебачення, однак подібних прямих включень не було — навіть у новинних блоках саме ведучі цитували текст присяги президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко напередодні вразив світ своєю таємною інавгурацією, яку навіть не транслювали на телебаченні — у порушення закону. Євросоюз виступив із жорсткою заявою про невизнання ані інавгурації, ані президентських виборів 9 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?