Допомагає Росії - між США та Україною розгорівся новий скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Допомагає Росії - між США та Україною розгорівся новий скандал

Допомагає Росії - між США та Україною розгорівся новий скандал
Джерело:  online.ua

Американські сенатори, які розслідували ймовірний конфлікт інтересів під час роботи сина Джо Байдена в Україні, виступили з офіційною заявою. Вони публічно звернули увагу на те, що робота Хантера Байдена у правлінні компанії Burisma серйозно нашкодила антикорупційній політиці влади США в Україні. Це зазначається у висновках звіту, який опублікували республіканці Рон Джонсон, очільник комітету з нацбезпеки та урядових справ, і Чак Гресслі, голова фінансового комітету Сенату, передає ONLINE.UA.

"Роль Хантера Байдена у правлінні Burisma негативно вплинула на зусилля кар’єрних посадовців, які просували антикорупційні заходи в Україні… На жаль, посадовцям США не лишилося іншого вибору, окрім як терпіти "дивність" просування антикорупційного порядку денного в Україні, тоді як син віцепрезидента (Джо Байдена) був членом правління української компанії з корумпованим власником", - йдеться в звіті американських сенаторів.

Як уже згадувалося раніше, 5 років тому Джордж Кент, колишній заступник місії у посольстві США в Україні, говорив про це представникам офісу Байдена-старшого.

"Присутність Хантера Байдена у правлінні Burisma виглядає дивно для усіх посадовців США, які просувають антикорупційний порядок денний в Україні", - заявив тоді він.

У тому ж році Амос Хохштейн, який працював тоді у Державному департаменті, також підняв питання з обома Байденами з приводу того, що посада Хантера Байдена допомагає російській дезінформації та ставить під загрозу політику США в Україні. Окрім того, варто зазначити, що американські сенатори за підсумками свого розслідування стверджують, що Хантер Байден у період роботи в Burisma здійснював сумнівні транзакції на мільйони доларів.

Не можна не згадати про те, що нещодавно головний суперник американського лідера Дональда Трампа та кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден дав українцям нову гучну обіцянку — політик заявив, що надасть Україні летальну зброю.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Міністерство фінансів Штатів ввело потужні санкції  проти українського депутата Андрія Деркача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?