Не йде на шантаж - Зеленський вразив заявою про переговори з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Не йде на шантаж - Зеленський вразив заявою про переговори з Путіним

Не йде на шантаж - Зеленський вразив заявою про переговори з Путіним
Джерело:  online.ua

Дата нових переговорів щодо Донбасу на рівні "нормандської четвірки" не узгоджена навіть на попередньому рівні, стверджує президент Володимир Зеленський. Державний лідер лише зауважив, що українська сторона не піддаватиметься на відвертий шантаж. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг у четвер, 24 вересня.

За його словами, невідома навіть орієнтовна дата зустрічі радників лідерів.

"Україна не йде на шантаж – і це бачать усі, і Європа, й Росія. Але ми знаходимо сьогодні баланс для засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську – баланс виважений і в політиці, і в засіданнях ТКГ, і в діалозі з Російською Федерацією – суб’єктом мінського процесу. Він крихкий і нестабільний, але ми робимо все, щоб цей діалог був, щоб був результат", - пояснив Зеленський.

Він нагадав про чинність нового режиму припинення вогню, який залишається на Донбасі з 27 липня попри складнощі, а також підготовку нового обміну полоненими.

"Я не знаю, коли буда ця зустріч. У мене є інформація, що вона готується – найближчим часом. Я не знаю, коли буде зустріч лідерів, тому брехати не буду, – але я знаю, що після результативної зустрічі радників наступною має бути зустріч лідерів", - додав президент.

Востаннє державні лідери "нормандського формату" збиралися минулого грудня. Після того на зустрічі вирушали виключно їхні радники, такі переговори відбулися, наприклад, у вересні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 вересня глава держави Володимир Зеленський провів екстрену зустріч з послами країн Великої сімки та Європейського Союзу, акредитованими в Україні. Український лідер детально обговорив з міжнародними партнерами офіційного Києва антикорупційні органи, а також нещодавні погрози, які лунали від Брюсселя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?