Путін опинився в епіцентрі нового міжнародного скандалу - шокуючі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін опинився в епіцентрі нового міжнародного скандалу - шокуючі деталі

Путін опинився в епіцентрі нового міжнародного скандалу - шокуючі деталі
Джерело:  online.ua

Президент держави-агресора Володимир Путін офіційно внесений до списку номінантів на Нобелівську премію миру. Автором відповідної заявки став маловідомий російський письменник. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За оприлюдненими даними, номінував президента Сергій Комков, він позначений на сайті "Літературної газети" як автор книг "Кремлюди", "Тихая заводь: Охотный ряд, дом 1", "Ваххабит", "День дурака".

Цей випадок вже прокоментували у Кремлі. За словами речника президента Дмитра Пєскова, на згадану нагороду висувають "цілком різних людей".

"І це ініціатива тих, хто виступає з такою пропозицією. В такому випадку це згаданий вами письменник. Є певна процедура розгляду номінантів. Якщо рішення буде ухвалено, ну прекрасно. Не буде ухвалено, теж нічого страшного. Важко ще щось більше сказати", - заявив Пєсков журналістам.

Нагадаємо, номінантом на Нобелівську премію миру несподівано став президент Сполучених Штатів Дональд Трамп. Його висунув представник парламенту Норвегії Крістіан Тайбрінг-Йедде, який поставив у його досягнення підписання мирної угоди між Ізраїлем та ОАЕ, Вашингтон став посередником.

Путін наразі очолює режим, який усіма засобами утримує владу з 2000 року, ініціював анексію Криму, вторгнення на Донбас, приєднався до війни в Сирії та Лівії.

Майбутній конкурс на премію став надзвичайно політизованим, оскільки номінантом також став російський опозиціонер Олексій Навальний, якого у серпні отруїли "Новачком". Оточення політика вважає, до цього доклав руку Кремль.

Як повідомляв ONLINE.UA, Навального висунув представник університету Ратгерса у Сполучених Штатах. За словами професора Сергія Єрофєєва, до цього висування доклали руки інші вчені. Утім, він не оприлюднив жодного імені, однак нагадав — серед них є, зокрема, й відомі особи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?