Наш останній шанс - в ЄС б'ють на сполох через нову загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Наш останній шанс - в ЄС б'ють на сполох через нову загрозу

Наш останній шанс - в ЄС б'ють на сполох через нову загрозу
Джерело:  online.ua

Незабаром світ поглине так звана друга хвиля пандемії коронавірусу COVID-19. У Євросоюзі констатували набагато гіршу епідемічну ситуацію у багатьох країнах у порівнянні з весною 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Соре.

За словами Стелли Кіріакідіс — єврокомісарки з питань охорони здоров'я, сьогодення ситуація створює додаткові ризики для груп населення, які найбільше уразливі для інфекції.

"Ми переживаємо вирішальний момент, і кожен повинен діяти рішуче і використовувати наявні у нас інструменти. Це означає, що всі держави-члени повинні бути готові до негайного і своєчасного застосування заходів контролю. Це може бути нашим останнім шансом уникнути повторення минулої весни", - наголосила експертка.

Нещодавно представники Всесвітньої організації охорони здоров'я виступили із заявою про занепокоєння через темпи поширення вірусу на території окремих країн. Європейський департамент ВООЗ назвав таку тенденцію тривожним рівнем.

Водночас організація також наголосила — наміру змінювати рекомендації про двотижневий карантин немає.

Станом на кінець вересня у світі кількість випадків COVID-19 складає близько 32 мільйонів. Антилідером за рівнем поширення й смертності залишаються з початку літа Сполучені Штати.

Тим часом в Україні вже кілька тижнів щоденне зростання кількості хворих утримується на рівні близько 3 тисяч. Загальний показник виріс до 188 106 випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я поділилося невтішними новинами про епідемію коронавірусу COVID-19 в Україні. Напередодні від ураження інфекцією померла дитина — цей випадок став другим для держави від початку спалаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?