Це і є друга хвиля - Зеленський шокував терміновим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Це і є друга хвиля - Зеленський шокував терміновим попередженням

Це і є друга хвиля - Зеленський шокував терміновим попередженням
Джерело:  online.ua

В Україні вже почалася так звана друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19, попередив президент Володимир Зеленський. Він пояснив свою заяву сьогоденними показниками, які демонструють надзвичайно високу захворюваністю. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на пресконференцію лідера у словацькій Братиславі.

За його словами, погані епідемічні становлять надзвичайну загрозу всій країні.

"Зростає кількість захворівших, тому у нас дійсно на сьогодні заборонений в’їзд закордонним громадянам. Я думаю, що це правильне рішення. У нас таке рішення було, коли у нас починалась перша хвиля – ми змогли її зупинити", - оголосив Зеленський.

Він пояснив, на 40 мільйонів українців тоді було близько 300 хворих.

"Сьогодні ми маємо 3 тисячі захворівших на день. На жаль, це і є друга хвиля в Україні. Ми не можемо ризикувати як українцями, так і громадянами з інших країн, які прибувають в Україну", - додав президент.

Зеленський звернув увагу, кордони для іноземців український уряд відкриє виключно за умови стабілізації ситуації з епідемією.

В Україні вже кілька тижнів щоденне зростання кількості хворих утримується на рівні близько 3 тисяч. Загальний показник виріс до 188 106 випадків станом на ранок у четвер, 24 вересня.

Наразі президент України здійснює тривалий візит до Словаччини, під час якого він вже зустрівся з іноземною колегою Зузаною Чапутовою.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський відреагував на ситуацію з поширенням інфекції. В інтерв’ю словацькому економічному виданню Hospodárske він назвав причину, по якій в країні виник новий сплеск COVID-19. Президент переконує, що ситуація під контролем і адаптивний карантин, який введений в країні, дозволяє гнучко реагувати на загрозу в будь-якому регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?