МОЗ готується змінити тести на коронавірус — що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ готується змінити тести на коронавірус — що варто знати

МОЗ готується змінити тести на коронавірус — що варто знати
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я готує надзвичайно важливі зміни у боротьбі проти епідемії коронавірусу COVID-19. Незабаром український уряд змінить тип тестування під час перетину авіакордонів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка у телеефірі.

За його словами, усім робитимуть експрес-тести на виявлення антигенів. Наразі пасажири проходять ПЛР-тестування.

"Зараз при перетині кордонів роблять тест на полімеразну ланцюгову реакцію (ПЛР-тест), я думаю, що найближчим часом ця динаміка зміниться і всім будуть робити експрес-тести на антигени, оскільки вони лише виходять на ринок", - зауважив Ляшко.

З технічного боку для пасажира згаданий тест не відрізняється від ПЛР-аналізу. Медичний фахівець бере зразок з носогорла.

Антигенами називають чужорідні для людського організму бактерії, наша імунна система реагує на них як на загрозу.

Станом на ранок у четвер, 24 вересня, в Україні встановили вже 188 106 діагнозів коронавірусу COVID-19, за попередню добу показник збільшився на 3 372.

У МОЗ заявили, кількість людей, що одужали, за підсумками попередньої доби становить 1 788. Загальний показник таких людей досяг вже 83 458. Із зазначеної кількості хворих 12 400 неповнолітніх дітей, а також 14 337 робітників медичних закладів.

Тим часом по всій країні чинний з середини березня карантин, обмеження стали адаптивними — кожен окремий регіон може потрапити в одну з чотирьох зон за поширенням інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні вже почалася так звана друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19, попередив президент Володимир Зеленський. Він пояснив свою заяву сьогоденними показниками, які демонструють надзвичайно високу захворюваністю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?